Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi Etkinliği;

Güncelleme Tarihi: 20/04/2018

• EMZİRME.jpg
Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi Etkinliği;

Hastanemiz Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde hizmet vermekte olan hemşire ve ebeler ayrıca Gençlik Spor Bakanlığı’nın “Damla Projesi”n de görevli üniversite öğrencileri tarafından yeni doğum yapan annelere “Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi” hakkında eğitimler verildi. Annelerin odaları ziyaret edilerek gerçekleştirilen etkinlikte çalışanlarımız tarafından eğitim verilirken öğrenciler de farkında lığı arttırmak için annelere çiçek, broşür ve dergi çocuk servisindeki çocuklara da balon dağıttılar. Etkinlikte verilen eğitim de  “Anne sütünün, anne ile bebek arasında duygusal bağı arttırdığından ayrıca anne sütünün yeni doğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içerdiği vurgulandı. Dünya Sağlık Örgütü, ilk altı ayda sadece anne sütünü, iki yaşına kadar da tamamlayıcı beslenmeler ile birlikte anne sütünün alımını uygun görmektedir denerek doğru emzirme tekniklerinden de bahsedildi.