3-9 Kasım Tarihleri Arasında Gerçekleştirilen Organ Bağışı Haftası Etkinlikleri

Güncelleme Tarihi: 12/01/2018

Karaman'da 3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikim programı düzenlendi. TEMA Vakfı tarafından düzenlenen ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Karaman Devlet Hastanesinin de katkı verdiği organizasyona Vali Meral’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık,  Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Arslan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bayram Uysal, TEMA Vakfı yöneticileri, Hastanemiz Organ Nakil Koordinatörü Sultan GÜNAŞTI ve öğrenciler katıldı. “Fidan toprakta, organ vücutta hayat bulur” temasının işlendiği ve organ bağışına vurgu yapılan fidan dikim programında, uzmanlar organ bağışının dini ve sağlık açısından önemi hakkında katılımcılara açıklamalarda bulundular. Organizasyon kapsamında alanda 150 karaçam ve 150 sedir fidanı toprakla buluşturuldu.

Yine 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle organ bağışı hakkında farkındalık yaratılması, toplumun bilinçlendirilmesi, amacı ile Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Karaman Devlet Hastanesinin organizasyonu ile Karaman Kemal Kaynaş Stadında Karaman Belediye Spor futbolcuları ve Gölhisar Spor futbolcuları maça ‘’Bir İnsanı yaşatmak, İnsanlığı Yaşatmaktır. Organlarınızı Bağışlayın Hayata iz Bırakın’’pankartları ile sahaya çıkarak projeye destek oldular.

Son olarak 8 Kasım 2017 tarihinde Karaman Merkez Anaokulunda Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Karaman Devlet Hastanesi ve Okul Müdürlüğünün önderliğinde, minik yüreklerin hazırlamış olduğu etkinlikte, Türkçe Dil Etkinlikleri, Sanatsal Faaliyetler, Görsel Sunumlar gösterime sunulmuş, minik yüreklere ve ailelere bu konuyla ilgili bilgilendirmenin yapılması ve farkındalığın artırılması amaçlanmıştır. Etkinlik katılımcıların hayat ağacına el baskısı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona ermiştir. Yapılan çalışmalarda emeği geçen tüm herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.

• organbagishaftasi_01.jpg
  • organbagishaftasi_02.jpg