Hastanemizde İlk Kez Lobektomi Ameliyatı Yapıldı
21 Aralık 2023

Birçok kapalı ve özellikli ameliyatların yapıldığı hastanemizde ilk kez lobektomi (akciğer lobunun cerrahi müdahale ile çıkarılması) operasyonu gerçekleştirildi. Daha önce hastanemizde göğüs cerrahisi işlemleri yapılamadığı için dış merkezlere sevk edilen göğüs travmalı hastaların tedavilerinin Karaman’da tamamlanmasının yanı sıra akciğer hastalıklarına yönelik kapalı ve açık cerrahi operasyonlar da yapılmaya başlanması hastalar için yeni bir umut ışığı olurken, hastanemizin de tıp alanında attığı büyük adımları da gözler önüne seriyor.
Hastanemizde ilk kez gerçekleştirilen ve iki ayrı hastada uygulanan ameliyatlarla ilgili bilgi veren Göğüs Cerrahi Uzmanları Prof. Dr. Burhan Apilioğulları ve Op. Dr. Can Kutlay yoğun balgam ve akciğer enfeksiyonu nedeniyle sık hastaneye yatış öyküsü olan ilk hastanın sol akciğerinde ‘bronşektazi’ hastalığı tespit edildiğini verilen tedavi sonrası hastanın sol akciğerinin hastalıklı alt yarısı çıkartıldığını, akciğer kanseri olan diğer hastanın ise operasyonla sağ akciğerin alt yarısının çıkarıldığını ifade ederek Karaman’da ilk defa onkolojik akciğer cerrahisi yapılmasının yanı sıra ilk defa operasyon anında cerrahi sınırlarda tümör olup olmadığının incelendiği patoloji tekniğinin de kullanıldığını belirttiler. Hastalar ise yoğun bakım takiplerinin ardından serviste tedavileri tamamlanarak şifa halinde taburcu edildiler.
Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Halil İbrahim Taşcı, bu başarılı operasyonların ardında tecrübeli ve donanımlı Göğüs Cerrahi ekibinin bulunduğunu ifade ederek ameliyatı gerçekleştiren doktorlarımıza ve ameliyatlarda emeği geçenlere özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti