TRSM Yeni Binasında Hizmet Vermeye Başladı
24 Ağustos 2023

Hastanemiz bünyesinde Piri Reis Mahallesi Atatürk Caddesi No:19 Merkez Karaman adresinde faaliyet gösteren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) 21.08.2023 tarihi itibariyle İbrahim Hakkı Konyalı Mahallesi 1089. Sok No:39 Merkez/Karaman adresinde faaliyet göstermeye başlamıştır. Karaman Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı,  sosyal hizmet uzmanı, psikolog, hemşire, Karaman Halk Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen el sanatları usta öğreticileri, temizlik ve güvenlik personellerinden oluşan destek personelleri görev yapmaktadır. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Dudu Demiröz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Toplum temelli ruh sağlığı hizmetleri sayesinde ruhsal rahatsızlığı olan kişilerin tedavi hizmetlerini düzenli olarak almaları, günlük hayatlarını sürdürmeleri ve rehabilitasyonu için girişimlerde bulunulması sağlanmaktadır. Toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde ağır ruhsal bozukluğu olan (bilişsel, yönetsel ve sosyal beceri alanlarındaki yıkıcı etkisi nedeniyle yeti yitimi ile giden şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar ve duygu-durum bozuklukları gibi kronik ruhsal hastalıklar) hastalara, psikososyal destek hizmetlerinin verilmesi, takip ve tedavilerinin gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde yaşadıkları ortamda sunulabilmesi, sosyal rehabilitasyonlarının sağlanabilmesi için Sağlık Bakanlığı’na ait yataklı sağlık tesislerine bağlı olarak faaliyet gösteren merkezlere toplum ruh sağlığı merkezi denir.  Günümüz ruh sağlığı politikaları, hastane temelli uygulamalardan toplum temelli uygulamalara doğru değişmektedir. Bu şekilde hastalar bulundukları ortamda tedavi hizmetlerini alabilmektedir. Toplum temelli ruh sağlığı hizmetleri sayesinde ruhsal rahatsızlığı olan kişilerin tedavi hizmetlerini düzenli olarak almaları, günlük hayatlarını sürdürmeleri ve rehabilitasyonu için girişimlerde bulunulması sağlanmaktadır.”
“Hastanemiz açısından önem arz eden bu merkezin hastalarımızın yaşam kalitesini arttıracağına, hastalarımızı olabildiğince hayatın içinde tutacağına, onları üretken hale getireceğine, sosyalleşmelerini sağlayacağına yürekten inanıyor,   merkezin Karaman halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.”
Beraberindeki idari ekiple birlikte Toplum Ruh Sağlığı Merkezini yeni yerinde ziyaret eden Başhekim Doç. Dr. Halil İbrahim Taşcı birim çalışanları ve hastalara hayırlı olsun temennisinde bulundu. Taşcı yaptığı açıklamada yeni hizmet binası ile Karaman halkına hak ettiği kaliteli hizmet verebilecek oldukları için hastane yönetimi olarak son derece mutlu olduklarını ifade etti.

• trsm (1).jpeg
  • trsm (2).jpeg