Yangında tahliye tatbikatı gerçekleştirildi
25 Ağustos 2023

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanemizde  24.08.2023 tarihinde yangında tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata Karaman  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü  (AFAD), 112 Acil Ekipleri, Karaman İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Sağlık Müdürlüğü gözlemcileri, Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, hastane yöneticilerimiz  ve Koruma, İlkyardım, Söndürme ekiplerimiz katıldı.

Hastanemizin afet durumlarına hazır olabilmesi amacı ile gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği hastanede çıkan yangın ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Bölgeye ulaşan AFAD ve İtfaiye ekipleri yangında yaralananları kurtardı. Kurtarma ekipleri tarafından itfaiye yangın merdiveni yardımıyla uygun noktadan tahliye edildi. Tehlikeli bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edilen hastalar ve hastane personeli 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından en yakın hastanelere nakledildi. Hastane teknik birim personelleri ve itfaiye ekiplerinin son kontrolleri yapmasıyla tatbikat başarıyla tamamlandı.

Olası bir yangın durumunda alınacak önlemlerin bilinmesi, bilinçli hareket edilerek oluşan hasarın en asgari düzeye indirilmesi, herhangi bir kargaşaya mahal verilmeden sorumluluk ve görev bilinciyle hareket edilmesinin hedeflendiği tatbikatlar hastanemizde belirli periyotlarla devam edecektir.

• tatbikat (2).jpeg
  • tatbikat (3).jpeg