Yatağa Bağlı Hastalarımızın Talepleri Karşılanmaya Devam Ediyor
07 Eylül 2023

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından, evde yatağa bağımlı olan hastalar için verilen yatak hizmetinde kapasite artırıldı.

Evde bakımı devam eden yatağa bağımlı hastaların standart yatak kullanımı hem hasta konforunu olumsuz etkilediğine, hem de hastanın bakımını üstlenen kişinin işini zorlaştırdığına değinen Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Halil İbrahim Taşçı, yatalak hastalarda çoğu zaman medikal özellikli, hareket ettirilebilen ve pozisyon verilebilen hasta karyolalarının kullanımına gerek duyulduğunu, bu sayede hastaya en ideal pozisyonda hizmet verilebileceği için uzun süre yatmaya bağlı oluşabilecek yatak yarası gibi komplikasyonların da nispeten azaltılabileceğini belirtti.

Vatandaşlar tarafından taleplerin arttığını dile getiren Başhekim Taşçı; " Uzun zamandır hastanemize yatak temini için başvuran evlerinde yatağa bağımlı bulunan hastalarımıza, imkanlarımız doğrultusunda yatak tahsis etmekteyiz. Yatak talep eden vatandaşlarımızın sayısının artması ile birlikte, Sağlık Bakanlığımıza başvurarak yatak kapasitemizi artırma yoluna gittik. Girişimlerimiz sonucunda bakanlığımız tarafından ilimize tahsis edilen yataklarımızı, başvurusu bulunan hastalarımıza teslim ettik. Yine ihtiyacı olan vatandaşlarımızın talep etmesi halinde elimizde bulunan yataklarımızı ihtiyaç sahibi hastalarımıza ulaştıracağız. Kimsenin ihtiyaç duymaması temennisi ile hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlimize bu kazanımları sağlamamız konusunda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca'ya, bakanlık personellerimize, Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticilerine, Karaman İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul'a ve nakliye konusunda destek veren Karaman Belediye Başkanı Sayın Savaş Kalaycı bey ve ekibine halkımız ve camiamız adına teşekkür ediyorum" dedi.

• yataga-bagimli (1).jpeg
  • yataga-bagimli (2).jpeg